0

Н а пръв поглед Колумбия излиза като аутсайдер на финала на Копа Америка. От една страна, те трябва да спират световния шампион Аржентина и Лео Меси, а от друга, имат ден малко за почивка, след като минаха през продължения и дузпи срещу Уругвай и бяха принудени да играят с човек по-малко час повече заради червения картон на Муньос. Но въпреки това, те имат физическия потенциал да презаредят батериите и да усложнят живота на съперника благодарение на мощната си халфова линия и статичните положения.

Междувременно, Аржентина прекалено често се плъзга по ръба на бръснача в мачовете на директни елиминации. Дори Канада им направи две стопроцентови положения за пет минути. Рано или късно способността им да се измъкват и късметът ще се изчерпат и моментът за това може би е дошъл.

Паралелно с това вече няма никакво съмнение, че Лео Меси е тръгнал към залеза. Много хора се чудят защо селекционерът на Аржентина Лионел Скалони остави най-острия си нападател Лаутаро Мартинес на пейката на полуфинала, а всъщност отговорът е много прост. Някой трябва да тича и заради Меси и да се връща, за да помага на халфовата линия. Хулиан Алварес се справя много по-добре с тази работа и затова е с предимство.

Хамес Родригес пък ще е от решаващо значение за Колумбия за крайния изход. Ако той успее да захранва Луис Диас с удобни топки, шансовете им рязко нарастват. Хамес без съмнение е играчът на турнира до този момент. Той вече има шест асистенции на Копа Америка първият с подобно постижение в 108-годишната история на турнира Хамес мина през труден период, а в един момент кариерата му в националния отбор дори изглеждаше приключила. Той обаче възкръсна, след като аржентинецът Нестор Лоренцо без назначен за селекционер.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX