0

О тборът на Челси победи с 4:2 Брайтън в мач от 6-ия кръг на Висшата лига. Коул Палмър направи истинско шоу на „Стамфорд Бридж“, след като се превърна в първия играч в историята на Висшата лига, отбелязал четири гола през първото полувреме в един двубой.

Челси се изкачи на 3-ото място в класирането в блестящ мач, в който Брайтън загуби за първи път в първенството през тази кампания.

Коул Палмър първо се разписа в 21-ата минута, след това в 27-ата реализира от дузпа, в 31-ата отбеляза своя хеттрик от свободен удар, а в 41-ата завърши превъзходно своя ход.

Така полузащитникът вече има 6 гола и 4 асистенции в 6 мача от настоящия шампионат.

Серията на Брайтън без загуба приключи, за да го остави осми, след като е спечелил само два от последните си 16 мача като гост във Висшата лига.

В друг драматичен мач от днес Арсенал победи с 4:2 Лестър Сити с два гола в добавеното време на „Емирейтс“.

Домакините бяха напът да изпуснат блестяща възможност да вземат трите точки, но едва в 5-ата минута на продължението успяха да си осигурят победата, а малко след това падна и шестият гол, дело на Кай Хаверц. 

Арсенал поведе с 2:0, но допусна да бъде изравнен за 2:2 през второто полувреме. Малко по-рано прекият конкурент за титлата Манчестър Сити записа 1:1 при гостуването си на Нюкасъл.

Все пак, след драматичната развръзка, "топчиите" се изравниха с 14 точки на върха със Сити. Челси е с 13 на 3-ото място.