0

Р ъководството на Манчестър Юнайтед е уволнило мениджъра на отбора Ерик тен Хаг, обяви клубът на официалния си сайт. Мястото му ще бъде заето от неговия асистент Рууд ван Нистелрой, който е бил помолен да остане и временно да поеме отбора. Целият щаб също остава засега, а от "Олд Трафорд" анонсират, че стартира процесът по намиране на нов постоянен мениджър.

Тен Хаг е бил информиран за решението тази сутрин.

Вчера “червените дяволи” допуснаха четвъртата си загуба в Премиър лийг от началото на сезона и заемат едва 14-ото място след девет изиграни кръга. В Лига Европа пък Манчестър Юнайтед е 21-ви от 36 отбора, след като записа ремита в първите си три мача. През тази седмица отборът има два важни мача - 1/8-финал срещу Лестър за “Карабао Къп” и сблъсък с Челси в първенството. И двете срещи са на “Олд Трафорд”.

Още през лятото се спекулираше, че 54-годишният бивш треньор на Аякс ще бъде уволнен, но триумфът срещу Манчестър Сити във финала за ФА Къп изглежда се оказа решаващ той да запази поста си, въпреки се отборът завърши на осмо място в Премиър лийг. Тогава клубът удължи договора на Тен Хаг с още една година - до юни 2026-а. В първите две паузи за националите отбор от началото на сезона отново имаше слухове, че нидерландецът ще бъде уволнен, но той неизменно оцеляваше. Досега.

Тен Хаг изкара две години и половина на “Олд Трафорд”. За този период той спечели “Карабао Къп” и ФА Къп.

Един от вариантите за заместник на специалиста е Шави Ернандес.