0

Eвропейският клубен шампион Реал Мадрид приключи сделката по привличането на френската суперзвезда Килиан Мбапе. 

Тава стана с официално съобщение на сайта на кралския клуб.

Нападателят пристига на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на този месец. 

Той приключи най-резултатния си сезон с парижани (44 гола) и стана голмайстор на френската Лига 1 за шести пореден път (27 гола).

Заплатата на Мбапе в Реал Мадрид ще бъде значително по-ниска от тази в ПСЖ. Докато във френския клуб той печели около 72 милиона евро годишно, в Испания се очаква да получава около 14 милиона евро на година, като тази сума ще бъде допълнена с бонуси, възлизащи на около 30 милиона евро, пише gong.bg.

Контрактът на играча с Реал ще е за следващите пет сезона.

"Подсилихме се с ефектен нападател, капитан на отбора на Франция, с който стана световен шампион през 2018 година и спечели Лигата на нациите през 2021 година", написаха от Реал Мадрид на официалния си сайт.

"Килиан Мбапе е най-добрият голмайстор на Пари Сен Жермен за всички времена с 256 гола. Мбапе спечели Лига 1, Купата и Суперкупата на Франция през изминалия сезон. За седем години във френския клуб той спечели 17 трофея", добавят от испанския клуб.