0

П редставете си, че на 39 г. бия животни като Халанд. Пенсиониране? Може би след 10 години. Това каза Кристиано Роналдо на връчването на наградите Globe Soccer Awards, които фирмата на агента му Жорже Мендеш създаде най-вече, за да гали егото му.

Очаквано и логично Роналдо взе най-много награди - 3, а Мендеш пак бе избран за футболен агент №1.

Очаквано и логично големият съперник на CR7 Лео Меси, носител на Златната топка и на наградата на ФИФА The Best за най-добър футболист за 2023, бе отсвирен тотално.

На връчването присъстваха звездите на Манчестър Сити, а мениджърът Пеп Гуардиола се прегърна с Роналдо, с когото във футбола винаги е бил съперник.

Капитанът на Aл Насър, световен голмайстор за 2023 г ., коментира Шампионската лига, своите фаворити, саудитската Про Лига и други теми.

И не пропусна да се похвали: „Бях най-добрият голмайстор този сезон, представете си щом побеждавам млади животни като Халанд… 

Гордея се. И скоро ще стана на 39 години! Харесва ми, когато хората отново започват да се съмняват в мен, и аз тогава успявам. Не се засягам от критика“.

На задължителния въпрос към него кога смята да окачи бутонките на пирона, Роналдо отговори: „В момента, в който почувствам, че съм приключил, ще се пенсионирам… може би след 10 години?!”

Крис поздрави Манчестър Сити за успехите през миналата година: „Манчестър Сити направи нещо невероятно. Поздравления за вашия сезон - играчи, треньор. Великолепно. Най-накрая спечелиха Шампионската лига, може би си го заслужиха преди две години. Наслаждавам се да ги гледам как играят“, щедър беше Роналдо.

По думите му Сити отново е с шанс да победи в Шампионската лига, запитан за отборите, които обича да гледа, той изброи Манчестър Сити, Реал Мадрид, Байерн.

„Чувствам се много щастлив в Ал Насър, това е голяма стъпка. Саудитска Арабия е в процес, ще отнеме много време, но стъпка по стъпка те ще достигнат най-високото ниво. Мисля, че Saudi Pro League ще бъде сред първите три лиги в света“, прогнозира Крис.

Според него Саудитската лига не е по-лоша от (френската) Лига1: „Саудитската професионална лига е по-конкурентна от Лига 1, мога да го кажа - вече сме по-добри от френското първенство.”

Eто кой спечели наградите Globe Soccer Awards за 2023:

Най-добър футболист: Халанд (Ман Сити)

Най-добра футболистка: Айтана Бонмати (Барселона)

Най-добър треньор: Хосеп Гуардиола (Ман Сити)

Най-добър изгряващ играч: Белингам (Реал)

Най-добър вратар: Едерсон (Ман Сити)

Най-добър халф: Родри (Ман Сити)

Най-добър играч в Близкия изток: Кристиано Роналдо (Ал Насър)

Най-добър президент: Ал Мубарак (Ман Сити)

Най-добър спортен директор: Кристиано Джюнтоли (Юве)

Най-добър футболен агент: Жорже Мендеш

Най-добър клуб (мъже): Ман Сити

Най-добър клуб (жени): Барселона

Най-добър клуб в Близкия Изток: Ал Ахли

Любимец на публиката: Кристиано Роналдо

Наградата „Марадона“ за голмайстор на годината: Кристиано Роналдо

Награди за принос: Скалони, Джон Тери, Каземиро