0

М анчестър Юнайтед обяви привличането на Расмус Хойлунд от Аталанта преди контролата с Ланс на „Олд Трафорд“, завършила 3:1 за домакините. Договорът на нападателя е за пет сезона с опция за продължаване с още един.

20-кратните шампиони на Англия ще платят 75 милиона евро за 20-годишния датчанин, предвидени в договора са още 10 милиона евро като премии за представяне – мачове, голове, титли. 

Контузеният Хойлунд бе показан на феновете на Ман Юнайтед

 Контузеният Хойлунд бе показан на феновете на Ман Юнайтед
gettyimages

Хойлунд бе искан и от ПСЖ, но датчанинът твърдо бе избрал Ман Юнайтед, което улесни „червените дяволи“ в сделката. Нападателят обаче в момента е контузен, така че ще пропусне началото на новия сезон 2023/24.

"Не е тайна, че подкрепям този велик отбор още от детските ми години“, заяви пред сайта на Юнайтед играчът. 

„Мечтал съм да изляза на "Олд Трафорд" като футболист на Юнайтед. Вълнувам се от тази възможност и да превърна мечтата ми в реалност. Искам да се отплатя за доверието, което клубът ми гласува“.

След това феновете видяха в действие другите двама нови – вратаря Онана и халфа Мейсън Маунт, като и двамата се "отличиха" с безумни издънки.

Първо в 15-ата мин. Маунт, изведен от Гарначо сам зад вратаря, от 7 м се схвана и не успя да ритне топката като хората. В 23-ата мин. дойде ред на Онана да се орезили - с удар от центъра Флориан Сотока направи за смях привлечения от Интер Онана на вратата на „червените дяволи“.

В 49-ата мин. Юнайтед изравни чрез Рашфорд след голов пас на Антъни, който след 4 мин. оползотвори хубав пас на Гарначо при бърза контра за 2:1.

Каземиро оформи крайното 3:1 в 59-ата минута. Бразилецът отклони топката във вратата на Ланс след центриране от фаул на Люк Шоу и удар с глава на Маркъс Рашфорд.

В първия кръг на новия сезон Юнайтед ще играе у дома срещу Улвърхемптън на 14 август.