0

Ф утболната офанзива, предприета от Саудитска Арабия, започнала с привличането на големи имена в лигата, кандидатстването за домакинство на мондиал, няма да се спре дотук, съобщава „Марка“.

По информация на най-голямото спортно издание на Испания саудитците са поискали да играят и в Шампионската лига на УЕФА.

Кралството, в рамките на политиката си за откритост, реши да се фокусира върху футбола. Стотици милиони евро, присъствие на големи фигури, а сега и скок във футболното ниво.

„Слухът отпреди дни се превърна в новина вчера, когато Италия повтори възможността шампионът на саудитската лига да участва  Шампионската лига, нещо, което преди месеци щеше да се смята за невъзможно от всички“, пише „Марка“.

Обаче днес, след случилото се миналия декември, с пристигането на Кристиано Роналдо, всичко, свързано със Саудитска Арабия и света на футбола, може вече да се смята за възможно.

Ръководителите на УЕФА и тези на саудитския футбол са говорили по различни поводи, но вариантът шампионът на арабската страна да участва в европейската  Шампионска лига все още е на прага на невъзможното, поне в следващите години.

Но дали нещата няма да се ускорят сензационно с поредна финансова инжекция от саудитски петродолари, на която дори свръхбогатата УЕФА няма да има сили да каже „не“?