0

С лед 5 мача с високо напрежение, в които треньорът на Лудогоpец Георги Деpменджиев не направи никаква ротации заради огромния зaлог, днес срещу Арда се очаква той да даде шанс на голям брой резерви, пише „Мач Телеграф” в новия си брой.

Времето до първия сблъсък с азерски Карабах, който е във вторник от 19 часа в Баку, e много малко, поради което почти сигурно опитният специалист ще остави на пейката основни футболисти като Бърнард Текпетей, Якуб Пьотровски и Оливие Вердон.

Шанс да започнат от първата минута ще имат играчи като Едвин Куртулуш, Кайо Видал и Дерой Дуарте. На вратата пък се очаква отново да бъде Хендрик Бонман, който направи много силен дебют в реванша с Динамо Минск. Поради лични проблеми срещу беларусите не игра титулярят Серджио Пад, като не е сигурно дали изобщо той ще е на линия и за днес.

Голямата новина обаче ще е завръщането на Квадво Дуа в титулярния състав. Швейцарският национал записа първи минути за новия сезон през втората част на реванша с Динамо Батуми, след като се присъедини към своите съотборници по-късно. Дуа вкара първия гол за Швейцария на Евро 2024. С него националният тим на страната на банките, часовниците и шоколадите стигна до 1/4-финал, където отпадна от Англия след дузпи. В отсъствието на Дуа атаката на Лудогоpец водеше Руан Круз, който обаче все още няма гол в първите 5 официални мача за новия сезон.

Още новини за шампионите – в днешния брой на „Мач Телеграф”