0

В интервю за шведското радио P1 бившият селекционер на националния отбор на Англия между 2001 и 2006 г. Свен-Йоран Ериксон разкри, че е болен от рак от една година. Спекулациите за здравословното му състояние тръгнаха след като 75-годишният специалист  напусна поста си на спортен директор на Карлстад (Швеция) преди няколко месеца.

„Всички разбират, че имам заболяване“, сподели той. „Всички предполагат, че това е рак и наистина е така. Но трябва да се боря, докато мога“. 

На въпрос каква е прогнозата му, той каза, че има "може би в най-добрия случай една година, в най-лошия малко по-малко или в най-добрия може би дори повече".

Четвъртфиналист на Световните първенства през 2002 и 2006 г. и Евро 2004, Ериксон печели Купата на носителите на европейски купи през 1999 г. с Лацио, Купата на УЕФА през 1982 г. с Гьотеборг и първенството на Италия през 2000 г. с Лацио.

Шведската легенда е тренирал също Бенфика, Рома, Фиорентина, Сампдория, Манчестър Сити, Нотс Каунти, Лестър Сити, а също Мексико и Кот д'Ивоар.