0

В оденият от Патрик Виейра отбор на Кристъл Палас постигна внушителна победа с 3:0 над Арсенал в последния мач от 31-вия кръг на Висшата лига.

Лондонското дерби излъчи неочакван победител в лицето на "орлите", които напълно надиграха именития си съперник до почивката. Жан-Филип Матета даде преднина на Кристъл Палас в 16-ата минута след подаване на Йоахим Андерсен, а осем минути по-късно датският бранител на домакините направи втората си асистенция, този път към Джордан Аю, който покачи на 2:0.

До края на първото полувреме резултатът се запази непроменен, а след почивката Арсенал се опита да промени нещата. Това обаче не се случи, тъй като в 74-тата минута Уилфрид Заха вкара трети гол за домакините от дузпа, отсъдена заради нарушение на Мартин Йодегор в собственото му наказателно поле.

Най-добрият шанс за гол за гостите дойде в 84-тата минута, когато удар не резервата Еди Нкетиа се удари в гредата.

За водения от легендата на Арсенал Патрик Виейра тим на Кристъл Палас това е изравнена най-голяма победа срещу "артилеристите", както и седми пореден мач без поражение. По този начин "орлите" излязоха на девето място в класирането с 37 точки. Арсенал е пети с 54, колкото има и четвъртия Тотнъм, който обаче е и с мач повече.