0

Л естър загуби с 1:2 като гост на Рен в мач от Лигата на конференциите, но се класира за четвъртфиналите на надпреварата с общ резултат 3:2. „Лисиците“ спечелиха с 2:0 първия мач и сякаш очакваха лесна визита във Франция. Нищо подобно обаче не се случи, след като домакините нападаха от самото начало и вярваха в обрата.

Ранният гол на Бенжамен Буриго даде крила на Рен, но ключов за Лестър беше гола на Уесли Фофана в 51-вата минута. Французите обаче не се отказаха и поведоха чрез Флавиен Те. Така финалните минути на мача станаха изключително драматични. Англичаните бяха натикани в собствената си половина и като по чудо не получиха трети гол.

Домакините имаха и сериозни претенции срещу съдийството, защото главният съдия на няколко пъти не отсъди дузпа, при положение че имаше основание. Дълбоко в добавеното време топката срещна ръката на защитник на Лестър, но реферът отново остана безмълвен, а ВАР на този етап от Лигата на конференциите няма. Все пак Лестър оцеля, съхрани резултата непроменен и продължава напред. 

Будьо/Глимт пък завърши наравно 2:2 като гост на АЗ Алкмаар. В редовното време нидерландците постигнаха победа с 2:1 и вкараха мача в продължения.

За норвежците, които бяха в една група с ЦСКА, днешното поражение в редовните 90 минути е първо във всички турнири от месец август миналата година.

Гостите обаче стигнаха до изравнителен гол в 105-ата минута и се класираха за четвъртфиналите с общ резултат 4:3.

В другите два ранни мача от Лигата на конференциите Олимпик Марсилия победи с 2:1 Базел и го отстрани с общ резултат 4:2. ПСВ пък разгроми Копенхаген като гост и продължава напред след равенството 4:4 преди седмица.