0

Д нес Левски започва своя юбилеен 50-и сезон в европейските клубни турнири, отчита вестник „Мач Телеграф“ в броя от днес. 

В досегашните 49 „сините“ фенове изживяха велики моменти, но и немалко провали и разочарования. 50-ят старт, както и повечето от останалите, се чака от привържениците на клуба с огромни надежди – ако не за нещо голямо, то поне за достойно представяне и елиминиране на първия съперник – северномакедонския Шкупи. 

Капитанът на състава, воден от Николай Костов - Ивелин Попов, заяви преди два дни пред „Мач Телеграф“, че целта пред тима за този сезон е попадане в груповата фаза на турнира. 

Това звучи прекрасно и ще бъде много хубаво, ако се случи. Макар да изглежда доста трудно, след като от два дни се знае името на евентуалния следващ съперник – Апоел Беер Шева от Израел. 

А след него до групите ще има още един, който няма да е по-лек. 

На дневен ред сега обаче е Шкупи. Ако се върнем на думите на Ивелин Попов, трябва да кажем, че е крайно време те да станат реалност. 

Изминаха 13 години, откакто Левски за последно попадна в груповата фаза на някой от европейските клубни турнири. За последно това се случи през 2010-а. Пак тогава за последно Левски успя да елиминира повече от един съперник в рамките на един сезон в Европа. 

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"