0

Ф ен сдружението „Левски на Левскарите“ официално поиска акциите на Левски и обяви, че ще придобие миноритарен пакет от близо 10%, това заяви Момчил Лазаров, който е член на Сдружението обясни и процеса.

Петър Димитров пък неколкократно нападна мажоритарния собственик на Левски – Наско Сираков, като го обвини в няколко лъжи. По думите на Димитров Сектор Б отново се е извисил в последните месеци, въпреки че е имало атаки към привържениците в него.

„Член съм на контролния съвет на „Левски на левскарите“. Тръст Синя България взе решението още преди 1 година. Смятаме, че това е най-легитимната синя общност и организация. С най-много членове. Всички членове на Тръста са и членове на Сдружението. Да не се случи досега има няколко причини. Имаше предложение, спонтанно възникнало в дните около напускането на Станимир Стоилов, ако мажоритарният собственик прехвърли акциите. Тази опция не съществува. Фактически и Сдружението трябваше да ги поиска. Още преди празниците ще се случи, Сдружението ще бъде собственик на почти 10% от акциите на клуба“, заяви Момчил Лазаров.

Петър Димитров определи 2023 година като нещастна за Левски: „Нещастна година за нас левскарите. Година на демаскирането 2022 година бяхме юмрук – отбор, играчи, ръководство. През тази година имам право да го говоря, 2020-а лично ме помоли Наско Сираков да се обаждам по фенклубове, за да гласуват да вземе акциите. Той говореше, че Панов, Бобата Жечев, Киро Ивков, всеки левскар ще се чувства собственик. Тази година Сираков узурпира тези акции. На 9 април каза: „Аз съм мажоритарният собственик“. Никой ръководител не е казвал „Ай, сиктир“ на организираните фенове. Той го каза на Сектор Б. Седем месеца Сектор Б беше на нивото, за което е създаден. Всички очакваха оттам да полетят бомби, да има свастики. Но Сектор Б остави 7 месеца това ръководство и мажоритарният собственик да управлява както може. До 1 септември 2021 се видя как управлява, а и сега се вижда. Ругаеха Сектор Б, ругаеха децата, но Сектор Б беше на стадиона. Сектор Б се извиси“.

„В клуба преобладават хора, спуснати от спонсора. Шапки долу пред всеки, който помага на Левски финансово. Но Левски е създаден за истината. Ако искат да са собственици, ще имат подкрепа. Но маските паднаха. Хем искат да са в миманса, хем управляват Левски. Бъдещето ще покаже, но начело на Левски трябва да бъде човек с морал. Аз се моля на Господ да даде здраве на всички, да даде така да паднат всички маски. В заключение, помните ли мажоритарят какво каза? Събрали са се 7 човека, любимците на синя България и така нататък. Че сме работили преди него...На Общото събрание лично предложих г-н Сираков за член. Когато му предложих, той каза „Не, не, не“. Нито е бил някой против него, а той реши да бъде мажоритар. Затова колкото е лоша година, толкова е и хубава. Както май 2020-а звънях на фенклубовете, сега на мен ми звънят и казват: „Сиктир на този мажоритар“.

„Митко каза колко хора са гласували. Папазов изчисляваше колко процента са 700 000 левскари. На последното събрание имаше 78 акционери. Аз ходя на общи събрания от 2001-ва, такова чудо не е било. Откъде пари се питат? Ами „Левски на левскарите“ даде 180 000 от членски внос. Членовете имат идеята Левски да се върне на хората. Собственикът даде 60 000 лева по случай празника му. Сираков каза и една голяма лъжа, че „Левски на левскарите“ е негова идея. Хубаво е, че има Ютуб и благодарение на журналистите може да се направи алманах на лъжите на Сираков. Управлението на клуба е една лъжа – думи на Сираков от 2011-а – отговарят и сега“, допълни Димитров.

„Най-голямата гадост е, че левскарите са разделени. Левскарите си обичат отбора. Мъри върна левскарството в Левски, бяхме най-откритият клуб. Особено и чрез Пепи Ганев, изключителен експерт. Левски беше такъв, какъвто сме мечтали. Хората не ги интересуваха резултатите, това беше Левски. Когато са се събрали тримата се е взело решение изпълнителният директор да взима решенията. За мен няма разделение. Оценката за работата на мажоритарния собственик са следствие. От 6500 на 3500 спаднаха абонаментните карти. Да няма разделение искат хората. Този Левски от 1 септември 2021 до 8 април 2023. Спомнете си кои влезнаха при Сектор Б във финала за Купата. Разделението го направи мажортираният собственик. Корпоративност управлява Левски, както е при вас журналистите в редакциите – спуска се отгоре и материалът не излиза“.

„Има една интересна максима в живота, че към върха е трудно, но когато се затъркаля топчето отгоре върви бързо. Борба за шампионата и купа – нищо. Левски е изиграл 22 мача – 11 победи и другите 11 са равни или загуби. Един отбор, който има претенции да бъде каквото и да е, щом в България не може да си спечели половината мачове...Инерцията от Станимир Стоилов е изгубено. По неволя наблюдавам нещата отстрани. Не съм мислел преди 10 години, че ще се интересувам колко пари дължим на НАП. Към днешна дата вероятно Левски е в по-добро финансово състояние отпреди 2 години, но след една ще е по-зле. Никой няма да откликне в бъдеще да дарява, защото на всички им омръзна. Освен че стадионът е празен, на хората и душите им са празни. Много грозно е да удариш по масата и да кажеш: „Аз съм собственикът, набийте си го в главите“. Другото грозно, което направи господин мажоритарният собственик – направи се оценка на клуба, която показа, че Левски е оценен на минус 12 лева“. Мисля, че за футболното вече е ясно – Левски няма да играе в евротурнирите. Половината приход няма откъде да дойде. Може би в четвъртък следва да се зададе въпроса за какво ще се борим през пролетта. Аз съм сигурен, че пак ще се обяснява на левскарите да се дава“, допълни пък Никола Бушняков.

„Оперативните задължения са изчистени почти благодарение на Ивайло Ивков, той беше щедро възнаграден, като беше изгонен. Задълженията към спонсора на отбора са се увеличили. Това са фактурирани задължения“, продължи Бушняков.

„Можем ли да приемем, че ако не най-голямата, защото сме пристрасти, то Левски е една от най-големите марки в България. Знаете ли кой е маркетинг директор на Левски в момента? Темата с Васил Божков е показателна. Дори най-богатият българин изпада в затруднено положение. Левски беше приключил, ако не бяха привържениците. Феновете на Левски събираха по 143 000 лева на месец. Щетата, която нанася мажоритарният собственик, е огромна. До два месеца нова орбита, решение за НАП и тем подобни щуротии, които в четвъртък ще ги чуете отново. През два месеца хората слушат глупости за нови стадиони и орбити, е нормално редовият фен да спре да помага. Нищо не изключва вероятността след две седмици Левски отново да се върне на улицата. Аз нямам представа. Не сме извънземни, ние сме десетилетия наред. Когато една от най-големите легенди на клуба идва и се подиграваш, не може да очакваш каквото и да е друго. 200 човека в сектора за гости и 200 домакински фенове на Ботев Враца“, каза Никола Бушняков.

Впоследствие Пепи Димитров изнесе информация от кухнята на „сините“: „Пак ще ви кажа неща от кухнята: когато дойде Иво се похвали, че за еди колко си хиляди е спрял теча на нафтата. Казах му, че не е важно да го направи, а тези, които го правят, да са извън клуба. Никога не съм приел да се краде от левскарите, но да крадеш от Левски, от хората, които си дават стотинките...но да не навлизаме в подробности. Минимум милион и подарихме Сонко на Лудогорец. В историята на Левски няма такъв резил като мача в Разград. Хората, които спечелиха Купата, са на нивото на онези от 1965-а. Ако разберете как им се предлагат договорите...в селски клуб няма такова нещо. Тези момчета водеха война с Лудогорец в мачовете. Вкарахме резервите на резервите...този човек ще ни управлява Левски? Като футболисти са велики, но не стават за тази работа. Преди 2 седмици на протеста срещу Боби ми беше много мъчно, защото Боби е левскар. В света няма такава фамилия, вратарска. Помня като Боби беше изгонен като футболист със снежни топки. Но остани поне с това нещо, че си оставил акциите, които левскарите ти дадоха, в клуба. То е пречка да влизат финанси в клуба“.

„Първо ще се води разговор за стадиона с една фирма. Трябваше да прави стадион до моя квартал. Преди три години говори с европейски консорциум. Прогнозирам какво ще се случи. Важно е споразумението с НАП да се изпълнява“, допълни Димитров.

„Колко пъти Сираков се е срещал с Васил Божков, откакто взе акциите. Иво Ивков на втория-третия месец отиде в Дубай при господин Божков“, завърши Пепи Димитров.