0

В следващите няколко дни ще се изиграят последните двубои от Лига на нациите. Наситената футболна програма стартира днес с цели десет срещи в различните дивизии.

Безспорно най-интересните сблъсъци са в група 1 на Лига А, в която един срещу друг се изправят Хърватия – Дания и Франция – Австрия.

Лидерът Дания гостува на Хърватия, като при победа тази вечер, „червеният динамит” ще си осигури първото място в крайното класиране. В същото време Франция разочарова с представянето си и „петлите” са застрашени от изпадане в по-ниска лига.

От началото на турнира през юни Франция има само две точки и заема последното място. Срещу Австрия тази вечер тимът на Дидие Дешан ще търси задължителен успех.

В група 4 води Нидерландия. Довечера "лалетата" ще гостуват на Полша и евентуална победа на 90% ще ги бетонира на първото място. Амбиции за първото място има и Белгия. "Червените дяволи" ще са домакин на Уелс и трябва на всяка цена да спечелят, за да запазят интригата преди прекия двубои с Нидерландия в Амстердам след три дни. 

В група 1 на Лига "С" Турция е с пълен актив от 12 точки и голова разлика 14:0. Дори равенство в домакинството на Люксембург ще е достатъчно на състава на Щефан Кунц да си гарантира първото място. В другата среща Литва излиза във Вилнюс срещу аутсайдера Фарьорски острови. 

Ето всички сблъсъци, които стартират в 21:45 часа:

Лига А, група 1
Хърватия – Дания
Франция – Австрия

Лига А, група 4
Белгия – Уелс
Полша – Нидерландия

Лига С, група 1
Литва – Фарьорски острови
Турция – Люксембург

Лига С, група 3
Казахстан – Беларус (от 17.00 часа)
Словакия – Азербайджан

Лига D, група 1
Латвия - Молдова (от 19.00 ч)
Лихтенщайн - Андора