0

Л ионел Меси рискува да си навлече гнева на катарските шефове на неговия клуб ПСЖ като лице на туризма на съседите от Саудитска Арабия, съобщи „Сън“.

34-годишният аржентинец пътува до Червено море, след като Пари Сен Жермен му даде няколко дни почивка.

И докато съотборникът му Килиан Мбапе се наслаждаваше на почивката в Мадрид, което потвърди слуховете, че може да премине в Реал, то Меси имаше други бизнес планове.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Бълхата сподели няколко снимки как се наслаждава на Червено море заедно с приятели, публикувайки в Instagram в платено партньорство с VisitSaudi.

Страницата VisitSaudi в Instagram също приветства суперзвездата в своята страна. Към снимката в социалните медии бе прибавено:  „От Червено море до историческа Джеда, приключението на живота ни очаква.#VisitSaudi.“

Това е донякъде изненадващ ход за Меси да се свърже със Саудитска Арабия, тъй като ПСЖ е собственост на катарци, които досега имаха обтегнати отношения с могъщия си местен съсед. Още няма реакция от шефовете на Пари Сен-Жермен на маневрите на аржентинската звезда.

Туристическият мениджър в Саудитска Арабия Ахмед Ал-Хатиб каза за партньорството с Меси: „Днес приветствам Лионел Меси и неговите приятели в Саудитска Арабия за специален празник. Това не е първото му посещение в Кралството, нито ще бъде последно и съм щастлив да обявя Меси за посланик на Саудитска Арабия за туризъм.”

Amnesty International Норвегия обаче разкритикува Меси, публикувайки изявление, което гласи: „Пътуването в Саудитска Арабия е едно, но да ти плащат за прославяне на страната е друго“.

Те също така изброиха нарушенията на човешките права, които съществуват в страната, преди да попитат: „Наистина ли искаш да подкрепиш това, Меси?“