0

Л ивърпул отново си направи живота труден, но все пак постигна своя щастлив края. В първия мач от 26-ия кръг във Висшата лига "червените" обърнаха Лутън от 0:1 през първото полувреме, до 4:1 през второто. С това тимът на Юрген Клоп вече има четири точки повече на върха от втория Манчестър Сити и пет от третия Арсенал, които обаче са с по мач по-малко.

Домакините стартираха по-активно, но Луис Диас изпусна две чисти положения за гол. Противно на логиката от началото на срещата, тимът на Роб Едуардс бе този, който успя да открие резултата. След наглед безобидна ситуация при тъч отляво, Таит Чонг проби в наказателното поле и стреля силно по диагонала. Келъхър успя да парира топката, който обаче отскочи и попадна на главата на Огбене на далечната глава, а крилото на гостите от близка дистанция я насочи в мрежата.

Футболистите на Юрген Клоп обаче показаха истински характер и само в рамките на три минути успяха да стигнат до пълен обрат на резултата. Първо Върджил Ван Дайк бе на точното място в 56-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер и направи 1:1. Три минути по-късно, след нова атака отдясно и изпълнение на тъч, топката бе подадена към Алексис Мак Алисър, който с едно докосване я продължи към наказателното поле, а Коди Гакпо с глава от близка дистанция порази целта за 2:1.

Диас все пак се разписа, но в 71-ата минута. Той напредна финтира противник и реализира хладнокръвно покрай вратаря на "шапкарите". Харви Елиот оформи крайното 4:1 в 90-ата минута.

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX