0

Н ай-добрият български съдия Георги Кабаков отново ще ръководи мач на европейски гранд в клубните турнири. Пловдивчанинът получи от УЕФА срещата Тулуза – Ливърпул в група Е на Лига Европа, която ще се играе утре (четвъртък, 9-и ноември) от 19:45 часа в югозападния френски град.

Помощници на Кабаков ще бъдат обичайните хора от екипа му – Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а Никола Попов е четвърти съдия. 

Главен съдия за видеопомощта (ВАР) ще бъде Драгомир Драганов, с което УЕФА за пореден път гласува доверие на пълен съдийски екип от България. 

Делегат на Европейската централа е Артурс Гайделс (Латвия) , а съдийски наблюдател – Павел Гил от Полша. 

След първите три мача в турнира Ливърпул е без пропуск в група Е с 9 точки. Юнион Сен Жилоаз е на 2-о място с 4 и по-добра голова разлика от Тулуза, който също има 4. 

Австрийският ЛАСК (Линц) е последен без актив.

Предишното назначение в УЕФА на 37-годишния Кабаков беше срещата от Шампионската лига между Галатасарай (Турция) и ФК Копенхаген, завършила 2:2.

Освен това той беше номиниран за мача Украйна – Англия от Европейските квалификации, както и получи назначения в турнира Лига Европа Олимпия (Любляна) – Карабах (Азербайджан).

Източник: БТА