0

Л удогорец излиза днес от 21:00 часа в може би най-важния си мач този сезон – първият с Динамо Минск от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Ясно е, че голямата мечта на всички в Разград е да стигнат за трети път до груповата фаза на Шампионската лига, но сега на първо място е елиминиране на беларусите. Случи ли се това, отборът на Георги Дерменджиев ще е постигнал цел минимум – класиране в същинската част на Лигата на конференциите. Това ще вкара минимум 2,94 млн. евро в касата на клуба и ще им гарантира евромачове до декември. Освен това ще даде и спокойствие преди евентуалните мачове с коравия и много класен състав на Карабах, пише днес в. "Мач Телеграф".

Въпросът е, че Лудогорец не влиза по най-добрия начин в този сезон. Да, целите се постигат – първият кръг в ШЛ беше преминат, а дербито с ЦСКА беше спечелено. Въпросът е обаче по какъв начин беше постигнато това. Играта на отбора определено не върви, като и в трите мача съперникът владееше повече топката и създаде много главоболия на „орлите“. Серджио Пад пък изглежда като единственият човек във форма в Разград, което е притеснително. Явно е, че футболистите на Георги Дерменджиев трябва да се събудят, защото срещите с коравите беларуси няма да са лесни. Да, този традиционен клуб, както и целият футбол в бившата съветска република страдат много заради помощта на Лукашенко към Русия във войната с Украйна.

Точно поради тази причина реваншът няма да е в Минск, а в унгарския град Мезьокьовешд. Но въпреки това си спомняме как през годините клубове от Беларус създадоха огромни проблеми на Левски и Литекс, а пък самият Динамо Минск елиминира Черно море. 

Както вече написахме по-горе, тези два мача с беларусите са най-важните за Лудогорец, защото те ще дадат цялостната посока на сезон 2024/25. Отпадане от толкова ощетен съперник - без право да домакинства на своя стадион и без възможност да привлича класни играчи, заради геополитическата ситуация на страната, ще доведе до огромно напрежение в Разград. Защото в момента Георги Дерменджиев има лъскава кола в ръцете си, която не трябва да бъде изпреварена от соцавтомобил...