0

В ицешампионът Интер изтръгна драматична победа с 2:1 при гостуването си на новака Лече в първия мач на двата отбора от новия сезон в Серия "А". 

Завърналият се в състава на „нерадзурите“ Ромелу Лукаку откри резултата още във втората минута, а в 48-ата Асан Сисей изравни за "джалоросите". В последните секунди на срещата резервата Дензъл Дъмфрис със своя гол донесе успеха за миланския гранд. 

Това е първа победа за Интер на "Виа дел Маре" от февруари 2009-а насам. Също така тимът спечели откриващия си двубой в италианския елит за четвърта поредна година. Нещо, което не се беше случвало от периода между 1993-а и 1997-а.

В друг двубой, игран по същото време, амбициозният новак Монца загуби у дома с 1:2 от бойкия тим на Торино, който има нов наставник в лицето на Иван Юрич. 

Новото попълнение на „биковете“ Алексей Миранчук откри в 43-ата минута, а Антонио Санабрия удвои в средата на второто полувреме. За „бианкоросите“ точен бе Дани Мота в четвъртата минута на добавеното време, но попадението не застраши аванса на „гранатите“, които се поздравиха с трите точки.