0

Р ъководството на Пари Сен Жермен и Килиан Мбапе са сключили джентълменско споразумение помежду си, което е довело до връщането му в състава на Луис Енрике, твърди “Екип”.

Както е известно, звездата на френския шампион беше отлъчен от първия отбор по време на предсезонната подготовка и дори пропусна откриващия мач на ПСЖ за сезона заради отказа си да удължи договора си с клуба, който изтича след по-малко от година. Въпреки че споразумение за подновяването на контракта все още липсва, Мбапе беше върнат в състава и дори вкара пет гола за три мача в Лига 1.

Според изданието причината за помилването на нападателя е, че той се е съгласил да се откаже от редица бонуси, с което е спестил на клуба над 100 млн. евро. Сред въпросните бонуси е този за лоялност в размер на 60-80 млн. евро. По принцип на играча му се полагат тези пари, тъй като остана в клуба и през новия сезон. Той обаче официално се отказал от получаването на подобни плащания, което омилостивило ръководството достатъчно, за да позволи реинтеграцията му в тима.

Въпреки че тази договорка не означава непременно, че ще има преподписване на договора, в ПСЖ очакват да убедят Мбапе да го удължи поне до лятото на 2025 година. За тази цел парижани ще имат срок до 2 януари, когато френският национал ще може да преговаря свободно с всеки друг клуб за трансфер като свободен агент след края на сезона. Клубът ще направи всичко възможно, за да задържи своя голмайстор, докато Реал Мадрид следи внимателно ситуацията, чакайки възможността да го привлече за без пари. В Ливърпул пък са готови да се конкурират с "лос бланкос" за 24-годишния играч.

Източник sportal.bg