0

А нглийският гранд Манчестър Юнайтед ще играе със Севиля, отреди жребият за четвъртфиналите в Лига Европа. Досега "червените дяволи" изтеглят късата клечка от плейофите насам: това ще им бъде трето поредно гостуване на тим от Ла Лига, след като възпитаниците на Ерик тен Хаг отстраниха Барселона и Бетис в елиминациите. В груповата фаза те записаха и победа и загуба срещу още един представител на Испания - Реал Сосиедад

Друга крайно любопитна двойка в четвъртфиналите се очертава да бъде тази между Ювентус и Спортинг Лисабон. Италианският колос е смятан за един от фаворитите в турнира, но по пътя си към полуфиналите ще трябва да преодолее "лисабонските лъвове", които в четвъртък елиминираха с дузпи лидера във Висшата лига Арсенал.

Победителите от двойките Манчестър Юнайтед - Севиля и Ювентус - Спортинг Лисабон ще играят помежду си на полуфиналите и ще определят единия финалист.

В другия поток ще видим повторение на финала от миналогодишното издание на турнира Лига на конференциите. Италианският Рома, който спечели с 1:0 финала в Тирана, ще гостува в първия мач в Ротердам на нидерландския Фейенорд.

Последната четвъртфинална двойка противопоставя бившия финалист в Шампионската лига Байер Леверкузен на абсолютния дебютант в тази фаза на европейските клубни турнири Юнион Сен Жилоа от Белгия.

Мачовете от четвъртфиналите ще се играят на 13 и 20 април. Полуфиналите са на 11 и 18 май, а финалът е на 31 май на "Арена Пушкаш" в Будапеща.