0

М анчестър Юнайтед отупа Арсенал с 2:0  приятелски мач на „МетЛайф Стейдиъм“ в Ийст Ръдърфорд. Головете за „червените дяволи“ вкараха Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо. „Артилеристите“ допуснаха много груби грешки и при двете попадения.

Габриел Мартинели отправи първия удар по посока на вратата на Манчестър Юнайтед в 7-ата минута, но неточно в аут. Четири минути по-късно Мартинели на два пъти имаше повече от отлични възможности да се разпише, но Том Хийтън и в двете ситуации спаси. Мартин Йодегор подаде към Мартинели, който бе на много удобна позиция и стреля, но Хийтън спаси и топката се върна в нападателя на Арсенал, който и при добавката бе отказан от вратаря на Манчестър Юнайтед.

Манчестър Юнайтед поведе в 30-ата минута. Бруно Фернандеш отправи много силен удар от около 19 метра, Аарън Рамсдейл допусна много груба грешка, не се намеси по най-добрия възможен начин и топката се озова във вратата му. Тимът на Ерик Тен Хаг удвои своята преднина в 37-ата минута. Аарън Уан-Бисака изрита топката в предни позиции, където Габриел Магаляеш допусна много груба грешка. Защитникът на Арсенал се опита да избие топката, но тя мина между краката му и се озова зад гърба му. Джейдън Санчо бе много съобразителен и пое топката, напредна, след което я вкара във вратата на Рамсдейл, който този път нямаше какво да направи.

В добавеното време на първата част Антони имаше добра възможност, но ударът му не намери целта. Диого Далот направи добър пробив по десния фланг в 64-ата минута, след което пусна към Маркъс Рашфорд, който се размина с топката на метър пред голлинията. Две минути по-късно Мартин Йодегор центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Кай Хаверц стреля с глава, но над напречната греда в аут.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX