0

М анчестър Сити елиминира Байерн Мюнхен, след като реваншът на "Алианц Арена" завърши 1:1 в нервен и здрав мач, но с общ резултат 4:0 "гражданите" се класират за полуфиналите в Шампионската лига. "Гражданите" не оставиха съмнение, че са по-добрият отбор, въпреки че този път баварците се опънаха повече. В главно действащо лице се превърна Ерлинг Холанд, който се видя, че е човек през първото полувреме, след като изпусна дузпа. Но след почивката Ерлинг се поправи и отбеляза след нова глупост на Дайо Упамекано. В края Кимих пък реализира от дузпа за крайното 1:1. Така суперсблъсъка на полуфиналите в Шампионската лига между Манчестър Сити и Реал Мадрид вече официално е оформен. 

На "Алианц Арена" иначе Байерн направи голям пропуск в 17-ата минута. Манчестър Сити загуби топката в половината на домакините и Байерн организира бърза контраатака. Джамал Мусиала подаде към Лерой Сане, който се измъкна зад отбраната на "гражданите" и излезе сам срещу Едерсон. Сане стреля покрай бразилския вратар, но и встрани от левия страничен стълб на вратата на Манчестър Сити. Упамекано пък извърши нарушение срещу Ерлинг Холанд пред наказателното поле на Байерн Мюнхен в 19-ата минута, заради което съдията Клеман Тюрпен показа директен червен картон на френския защитник. След това неговият асистент маркира засада, а ВАР потвърди решението на помощника, заради което Тюрпен отмени червения картон на Упамекано.

Илкай Гюндоган стреля от границата на наказателното поле на Байерн в 35-ата минута, след което топката рикошира в лявата ръка на Упамекано, а Ян Зомер плонжира и спаси. Клеман Тюрпен посочи бялата точка, свирейки дузпа за Манчестър Сити и показвайки жълт картон на френския защитник на домакините. Ерлинг Холанд застана зад топката в 37-ата минута, но пропусна, пращайки топката високо над вратата на Ян Зомер.   

През второто полувреме Манчестър Сити натисна по-здраво в търсете на скъпоценния гол. От това се опитаха да се възползват баварците, които създадоха напрежение пред вратата на Манчестър Сити в 57-ата минута. Коман центрира остро по земя в наказателното поле на гостите, но Чупо-Мотинг остана далече от топката, а Едерсон се намеси и изби топката. "Гражданите" обаче реализираха в ответната атака. Джон Стоунс изчисти топката, която бе свалена от Ерлинг Холанд в краката на Кевин Де Бройне. Белгиецът напредна няколко метра, след което пусна към Холанд, който бе един на един срещу Упамекано. Френският защитник обаче загуби равновесие и много лесно бе подминат от Холанд, който след това разстреля Ян Зомер.

След това Матис Тел вкара гол в 75-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада в хода на атаката на Коман.

Така се стигна до края на мача, когато при много спорна ситуация, ВАР извика Тюрпен да разгледа потенциална дузпа за Байерн след игра с ръка на защитник на Сити. Реферът посочи бялата точка и Йозуа Кимих бе точен за 1:1. След това нервите на треньора на Байерн Томас Тухел не издържаха и той скочи на съдията и Тюрпен го изгони.