0

Манчестър Сити възстанови предимството си от една точка пред Ливърпул на върха във Висшата лига с победа у дома 3:0 с голове през второто полувреме над решителния Брайтън.

За да излезе пред Ливърпул, който снощи разгроми 4:0 Ман Юнайтед, Сити се нуждаеше също от победа, но гол така и не падна през първото полувреме.

Рияд Махрез обаче проби отбраната на Брайтън в 53-ата мин., последваха попадения на Фодън (65) и на Бернардо Силва (82), които свалиха нарастващото напрежение на ст. „Етихад“.

В събота Сити е домакин на Уотфорд, преди Ливърпул да се изправи срещу Евертън в дербито на Мърсисайд на „Анфийлд“ в неделя.

Брайтън се държа достойно, но си тръгва без точки след последователни победи в Лондон срещу гонещите класиране в ШЛ Арсенал и Тотнъм.

Малко по-рано вечерта „артилеристите“ най-сетне поеха въздух след серия от 3 поражения със зрелищна победа с 4:2 над Челси на „Стамфорд Бридж“.

Нкетия бе предпочетен пред Лаказет в атаката на Арсенал и той се отплати за доверието с 2 важни гола – в 13-ата мин. За 0:1 и в 57-ата за 2:3. Вернер донесе първото изравняване за Челси в 17-ата мин., а след като Смит Роу изведе за втори път „артилеристите“ напред в 27-ата мин., Аспиликуета изравни 2:2 само 5 мин. По-късно. 

След почивката, освен Нкетия за 2:3, се разписа друг младок от школата на Арсенал – Сака изработи дузпа и сам я реализира във втората минута от добавеното време за крайното 4:2 за отбора на Артета.

„Артилеристите“ вече са изравнени по точки със съперника от Северен Лондон Тотнъм, като предстои дерби на „Емирейтс Стейдиъм“.

Нюкасъл надви с 1:0 гостуващия Кристъл Палас с гол на Мигел Алмирон в 32-ата мин. - негов първи за клуба от февруари 2021 г.. С шестата си поредна победа на „Сейнт Джеймсис Парк“ „свраките“ са вече с 40 т. Точки във ВЛ на 11-то място в таблицата. Достигането до важната граница от 40 т. Почти гарантира запазването на мястото в Премиершип на отбора на Еди Хау.

Отборът на Патрик Виейра падна на 14-о място, след като претърпя последователни поражения в лигата за първи път от началото на годината.

Последният път, когато Нюкасъл регистрира шест поредни победи в първенството на „Сейнт Джеймсис Парк“ беше по време на сезон 2003-04 при сър Боби Робсън.

Евертън измъкна точка в 92-ата мин. У дома срещу Лестър с гол на Ричарлисън, фиксирал крайното 1:1 за „карамелите“, които се борят да не изпаднат.

Но след кошмарно начало на мача, когато центрирането на Джеймс Мадисън беше превърнато в гол за Лестър от Харви Барнс, Евертън обърна играта в своя полза през второто полувреме с резервите Деле Али и Саломон Рондон, които играха ключова роля.

След като Ричарлисън пропиля няколко добри шанса, изглеждаше, че Брендън Роджърс ще спечели първата си победа на „Гудисън Парк“.

Но бразилецът каза последната си дума с точен шуут в 92-ата мин., който хвърли в екстаз привържениците на домакините.

Осмият гол на Ричарлисън може да се окаже важен накрая заради точката, като за Евертън предстоят поредни мачове с Ливърпул и Челси.