0

Манчестър Сити победи лесно с 2:0 като гост Бърнли в среща от 31-ия кръг от шампионата на Англия, в която владееше топката в 76,5% от времето, отправи 6 пъти повече удари към вратата и 6 пъти повече в рамката на вратата (18 срещу 3 за домакините; 6 към 1 точни).

С победата „гражданите“ се върнаха на първото място в Премиершип, от което Ливърпул ги измести временно след ранния мач от кръга. Сити води само с 1 точка пред „червените“.

Шампионите откриха още в 5-ата мин. - Стърлинг изведе Кевин де Бройне в наказателното поле и белгиецът се разписа със силен удар. Точно 20 минути по-късно Илкай Гюндоган покачи на 2:0 за Сити. 

Тимът на Бърнли е на 19-то място и продължавата да бъде застрашен от изпадане. 

Без Кристиано Роналдо в състава съседите от Манчестър Юнайтед се задоволиха с равен 1:1 на „Олд Трафорд“ срещу Лестър Сити. 

"Червените дяволи" остават на шеста позиция с 51 точки и намаляват сериозно шансовете си за участие в Шампионската лига през следващия сезон. Лестър е на девета позиция във Висшата лига с 37 точки.

След скучно първо полувреме в 63-ата минута Джеймс Мадисън подаде за бившия нападател на Ман Сити Келечи Ихеаначо, който се разписа отблизо с глава за радост на гостуващите фенове.

Радостта на гостите беше изключително кратка, когато три минути по-късно Фред с добавка фиксира крайното 1:1.

Реферът пожали само с жълт картон халфа на Ман Юнайтед Мактоминей за балтия срещу Мадисън в началото на второто полувреме. Полузащитникът на Лестър не само се изправи, но и вкара топката в мрежата на домакините в 80-ата мин., но гол не бе зачетен заради фаул срещу Рафаел Варан и намеса на видео асистент арбитъра.

Натискът на "червените дяволи" в последните минути не даде резултат и отборите поделиха точките.

В други съботни мачове от кръга Брайтън и Норич приключиха при 0:0, Лийдс и Саутхямптън завършиха 1:1, а Уулвърхямптън спечели с 2:1 при домакинството си на Астън Вила.

В неделя Тотнъм приема Нюкасъл, докато Уест Хем е домакин на Евертън.

В понеделник е лондонското дерби между Кристъл Палас и Арсенал.