0

Б ащата на испанската суперзвезда Ламин Ямал е в критично състояние, след като е бил намушкан с нож при сбиване на паркинг късно снощи.

В момента 32-годишният Мунир Насрауи е в реанимацията на болницата „Кан Рути” в Барселона.

Според информация на вестник „Ла Вангуардия” инцидентът е станал в родното място на футболиста - квартал „Рокафонда” в град Матаро - на 30 км от каталунската столица. Твърди се, че Насрауи, който е етнически мароканец, е бил наръган на няколко места, докато разхожда кучето си.

„Ла Вангуардия” съобщава, че в основата на инцидента стои стар конфликт между бащата на Ямал с негови сънародници от Северна Африка.

Полицията е задържала вече трима души.

Мунир Насрауи стана известен по време на паметното за сина му европейско първенство това лято, когато постваше активно в социалните мрежи. Тогава се разбра, че той и майката на Ямал, която е от Екваториална Гвинея, са разделени от повече от десетилетие. Реално крилото на Барселона остава да живее с баща си в същия квартал „Рокафонда”, когато е едва на 3. Това е и причината 17-годишната звезда често да прави знак с ръце, който показва числото 304. Такъв е номерът на пощенския код на квартала.