0

Н осителят на титлата от миналата година в турнира на Лигата на нациите Франция най-после постигна първа победа в тазгодишния турнир, налагайки се над Австрия с 2:0. 

Така "петлите" се измъкнаха от последното място в Група 1 на Лига А, което ги застрашаваше от отпадане в по-долна група.

След нулево първо полувреме Килиан Мбапе откри резултата в 56-ата минута след самостоятелна акция и мощен удар в центъра на вратата.  След попадението той празнува, като щракаше с въображаем фотоапарат, което бе препратка към борбата му с федерацията футболистите само да управляват имиджовите си права.

Оливие Жиру вкара втория гол за Франция. Това бе неговото 49-о попадение за националния отбор, като той вече има само два по-малко от най-добрия голмайстор Тиери Анри.

Отборът на Франция даде жертви, като вратарят Майк Менян и защитникът Жюл Кунде са контузени и няма да играят в мача срещу Дания в четвъртък.

"Резултатът можеше да бъде и по-голям. Това беше хубава вечер, защото бе последният ми домакински мач преди световното първенство", каза селекционерът на световните шампиони Дидие Дешан.

В другия мач от групата Хърватия се наложи над Дания с 2:1 и изскочи на първо място преди последните мачове. Борна Соса откри за хърватите в началото на втората част, но Кристиан Ериксен изравни четвърт час преди края на редовното време. Малко след това Ловро Майер отново изведе Хърватия напред и донесе победата.

Класиране в група 1 на Лига А: Хърватия 10 точки, Дания 9, Франция 5, Австрия 4