0

Е дна от големите звезди на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер, беше обвинен в жестокост към животни от организацията PETA. Нападателят на баварците и съпругата му Лиза са атакувани за това, че са позволили на конете си да извършват „неестествени сексуални действия“ във фермата си, за да получат дозите конска сперма, която продават замразена за средно 200 евро на доза.

Спорът е започнал след нараняването на Д'Ави, кон, който Томас Мюлер и Лиза купиха през 2020 г., преди размножителния сезон. „Д'Ави за съжаление се подхлъзна по време на опит за подготовка за размножителния сезон. Конят получи нараняване на копитото и ще има нужда от пълна почивка през следващите няколко месеца. Добре, че е корав и можеше да бъде по-лошо“, обясни Мюлер, който също е собственик на конете Four Roses и Bowmore.
Яна Хогер, говорител на PETA, смята, че „нараняванията, които Д'Ави получи под наблюдението на Лиза и Томас Мюлер, са предотвратими и не са необходими“. „Ужасно е, че самопровъзгласилите се любители на коне да принуждават животните, за които се грижат, да извършват неестествени сексуални действия, за да се възползват от тях“, разкрива Хогер.


Само преди дни цял свят скочи срещу защитника на Уест Хем Курт Зума, който изрита своята домашна котка.