0

Д еца с качулки държат пластмасови оръжия в ръцете си. На бейзболните им шапки пише: Chapiza и JGL, инициалите на Хоакин Гузман Лоера, известеният мексикански наркотрафикант, известен като „Ел Чапо“.

Момчетата, едва навършили 12 години, празнуват по този начин рождения ден на сина на мексиканския футболист Хулио Сезар Домингес.

И това се случва само няколко дни, след като Синалоа преживя часове на ужас, причинен от ареста на един от синовете на „Ел Чапо“ - Овидио.

Снимките от тържеството, организирано от Ката Домингес, бивш национал на Мексико, се завъртяха с пълна сила в социалните мрежи веднага, след като бяха публикувани в техните акаунти в Instagram.

Около полунощ Домингес се извини: „Признавам, че тези снимки не допринасят за създаването на по-добро впечатление за Мексико и че нито аз, нито семейството ми, насърчаваме или оправдаваме какъвто и да е вид насилие“.

Силният шок от сблъсъка между военни и наркотрафиканти миналия четвъртък в град Хесус Мария, на 45 километра от град Кулиакан, отново показа ужаса на въоръженото насилие. От пътища, блокирани от въоръжени мъже, опожарени превозни средства, семейства, скрити в домовете си, и дори търговски самолет, който беше прострелян на летището. Мексиканските власти, въпреки критичните часове, за втори път заловиха сина на „Ел Чапо“ - Овидио Гусман. Равносметката от операцията завърши с 29 загинали, 10 от които военни.