0

Ф утболистите на италианския Удинезе определено имат някакъв проблем с колите. След изпълнения на Сопи и Уолъс, в ранната утрин на четвъртък дойде ред на Дестини Удоджи, италиански национал до 21 г., ляв бек, закупен от Тотнъм за 20 млн. и оставен да се обиграва в тима от Фриули.

Зад волана на своя Мерцедес, в който возеше съотборника си Съксес и още един пътник, Удоджи помете посред нощ маси и столове на White Bar в центъра на Удине на ул. „Дечиани“, като причини много материални щети. За щастие наоколо бе безлюдно в 3 ч. през нощта и няма пострадали.

Карабинерите вече са извършили всички проверки на място, като футболистът не е откаран в болница, той няма физически травми, но му е направен тест за алкохол. 

На парчета е и стъклото на колата, както и задната броня. В колата с него бяха съотборникът му Айзък Съксес и трети човек.

Удинезе реши да глоби крайния защитник: „Относно новината за пътния инцидент, в който снощи участва Дестини Удоджи при управлението на колата си, Удинезе информира, че играчът не е претърпял никакви последствия и е тренирал нормално с отбора. Удоджи, както е установено от вътрешния правилник, ще бъде санкциониран в степента, посочена в него"

През есента другият краен защитник, французинът Сопи, продаден на Аталанта, имаше проблеми с паркирането в центъра и колата му беше отнета от него. На 11 октомври пък дойде редът на бразилския полузащитник Уолъс, катастрофирал пак посред нощ и спасен  от здравината на неговото Audi при удар в  тротоар на „Виале Венеция“ и като по чудо излязъл невредим, изваден от колата си от случаен минувач. 

Уолъс, в скорошно интервю за Gazzetta, изрично му благодари публично.