0

Обвиненият за няколко изнасилвания защитник на Манчестър Сити Бенжамен Менди е преместен точно преди Бъдни вечер в един от най-зловещите затвори във Великобритания от съображения за безопасността му. Това съобщи „Сън“, който се позова на анонимен източник.

27-годишният защитник на Манчестър Сити прекара Коледа в най-строго охраняваният затвор Strangeways в Манчестър. Там той бе преместен от ливърпулския „Олткорс“, който е от по-хлабавата категория В.

Медийното отразяване на процеса и обвиненията срещу Менди са привлекли интереса към него сред лишените от свобода, което не е безопасно. След като опасенията за неговата сигурност в „Олткорс“ нараснаха, бе решено да бъде преместен. С него е и 40-годишният Матури, също обвиняем за изнасилване.

„И Менди, и Матури бяха преместени, защото делото им е толкова коментирано, а това може да доведе до проблеми с безопасността и управлението на затворниците”, обясни източникът на „Сън“. „Счете се, че условията в затвор от категория А може да са по-подходящи за справяне с всякакви потенциални проблеми.”

И в Strangeways на Менди няма да му е лесно, отбелязва запознат. Сред заключените там убийци има и много фенове на Манчестър Юнайтед, които ще настръхнат при новината от присъствието на Менди.

„Altcourse е частен затвор, докато Strangeways е един от най-тежките затвори в страната”, поясни човекът на „Сън. „Другият му проблем ще бъде големия брой фенове на Ман Юнайтед там.

Те ще крещят името му в продължение на седмици, така че той няма да може да спи много, особено след като е обвинен в сексуални престъпления. Там също има много фенове на сините, но дори и най-запалените от тях няма да рискуват да защитят предполагаем сексуален престъпник."