0

М ениджърът на Арсенал Микел Артета ще гони отмъщение срещу Манчестър Сити на „Уембли“ утре на финала за „Къмюнити Шийлд“. „Артилерстите“ загубиха битката за титлата през миналия сезон, въпреки че бяха лидери в класирането рекордните 250 дни и Артета смятам, че триумф в неделя ще даде необходимото самочувствие на тима за новата кампания.

„Чакаме с нетърпение финала и възможността да спечелим трофей. Време е най-накрая на бием Сити. Те бяха най-добрият отбор в Европа през миналия сезон. Ние знаем колко високи са техните стандарти. Сити е отборът, който трябва да бъде победен“, каза Артета на пресконференцията си преди мача. Испанският наставник също така разкри, че селекцията продължава, но отказа да коментира идването на вратаря Давид Рая от Брентфорд.

“Селекцията е още в процес, работим върху няколко неща. Трябва да вземем някои решения. Много сме доволни от състава, с който разполагаме. Искаме здравословна конкуренция в състава и се опитваме да постигнем това”, обясни Артета.

Той разкри също така, че Букайо Сака ще е готов за мача, след като през седмицата английският национал имаше здравословни проблеми. „Букайо е много по-добре вече. Днес тренира на пълни обороти. Неприятно е, че Габриел Жезус се контузи отново. Той претърпя хирургическа интервенция. Вече е по-добре, но ще е извън игра за известно време – за 4-5 седмици. Смятам да използва Хаверц в халфовата линия. В повечето време той е играл като атакуващ халф. Ще видим. Отборът дава много информация всеки ден и се получават някои връзки, които не очакваш”, обясни мениджърът.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX