0

М инусови температури и вятър ще затруднят футболистите на ЦСКА и това ще даде предимство на Будьо/Глимт в утрешния мач от Лигата на конференциите. Това прогнозира норвежкият футболен експерт Карл-Ерик Торп. Минус седем градуса по целзий се очаква да бъде температурата по време на мача утре вечер, съчетано с леден вятър, ще засили усещането за студ, което може да се отрази негативно на играчите на ЦСКА и да помогне на домакините да измъкнат положителен резултат, пишат в Норвегия.

Подобна беше ситуацията при гостуването на Рома в Норвегия миналия месец. "Вълците" се чувстваха некомфортно на изкуствения терен и студеното време и допуснаха разгромно поражение с 1:6.

"ЦСКА не са адаптирани към норвежкия студ и според мен Будьо е фаворит. Изкуствената трева също е плюс за Будьо, защото съперникът не е свикнал да играе на подобна настилка. Стадионът ще бъде пълен и публиката също ще даде криле на Будьо. В София мачът беше равностоен, но сега ще е различно. Дори и там Будьо можеше да спечели, но гол на Ерик Ботхайм бе отменен", анализира Торп за телевизия NRK.

Будьо се нуждае от победа, за да си гарантира класиране за фазата на елиминациите. ЦСКА е последен в групата с 1 точка и няма шансове да продължи напред.

Резултатите са лоши, но играта на ЦСКА в Лигата на конференциите е много добра, заяви треньорът на „червените“ Стойчо Младенов преди мача в Норвегия срещу Будьо/Глимт утре в 22 ч.

По думите му отборът играе много добре в мачовете от Лигата на конференциите и лошите резултати не отговарят на показаното на терена.

"Червените" заминаха за Норвегия, където утре гостуват на Будьо/Глимт в предпоследния кръг на груповата фаза на турнира. ЦСКА има само 1 точка от 4 мача и е на последно място в групата.

"Нагласата е да отидем и да спечелим точки. Във всеки един мач ЦСКА играе за това и стреми да спечели максимума. В Лигата на конференциите играем много силно във всички мачове”, заяви треньорът.

„Резултатите са лоши, но играта е много добра. Резултатите не отговарят на играта до този момент. Предпочитам в последните два мача да не играем толкова добре, а да спечелим точки", коментира Стойчо Младенов.

В състава на "червените" няма сериозни кадрови проблеми.

Извън групата остава нападателят Бисмарк Чарлс, който наскоро се възстанови от контузия, но се разболя и отново отпадна от сметките на треньора.

ЦСКА гостува на Будьо/Глимт утре от 22 часа.

Стадион "Аспмира" ще бъде изпълнен до краен предел за утрешния мач от Лигата на конференциите между Будьо/Глимт и ЦСКА.

Домакините разпродадоха билетите, като днес ще бъдат пуснати в продажба допълнителни около 80 билета за две от трибуните, плюс още 60, предвидени за УЕФА и спонсори.

ЦСКА също ще има подкрепа от 20-ина свои привърженици, които потеглиха за най-северната визита в историята на клуба.