0

С поред лекарите, които го лекуват, състоянието на бразилската футболна легенда Пеле се е влошило драстично. Както болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло съобщи в сряда вечерта, ракът на 82-годишния мъж прогресира. 

Лекарите също обявиха "бъбречна и сърдечна дисфункция". Пеле обаче "все още е в нормална стая, където получава необходимите грижи", информира агенция SID.

Минути преди да бъде публикуван последният бюлетин за състоянието на трикратния световен шампион, две от дъщерите му Кели Нашименто и Флавия Арантес обявиха в профилите си в Instagram, че баща им ще прекара празниците в болница.

„Нашата Коледа у дома се провали. С лекарите решихме, че по различни причини е по-добре да останем тук, с всички грижи от новото ни семейство“, гласеше съобщението, придружено от снимка на двете усмихнати сестри.

Пеле беше приет на 29 ноември за преоценка на химиотерапията, след като беше открит тумор в дебелото му черво през септември 2021 г. 

По време на престоя си той първоначално беше лекуван за респираторна инфекция, която била бързо преодоляна, според болницата.

В началото на декември дъщерите му се опитаха да опровергаят съобщение във вестник Folha de São Paulo, че състоянието на Пеле вече не се повлиява от химиотерапия и се лекува палиативно.

Болницата остави без коментар това съобщение в изявленията си.

По време на Световното първенство в Катар бяха изпратени множество съобщения от акаунта на Пеле в Instagram. В скорошен пост той поздрави аржентинския национален отбор на Лионел Меси за спечелването на третата им титла от Световната купа и отдаде почит на блестящото представяне на звездата на Франция Мбапе, отбелязал хеттрик във финала в неделя.

Не на последно място, бразилският национален отбор и феновете на Селесао изпратиха на идола най-добри пожелания за възстановяване в различни съобщения от Катар. 

Мбапе написа в Twitter в началото на декември: „Молете се за краля“. Това важи сега повече от всякога.