0

Ж озе Моуриньо иска да се завърне в Англия от следващия сезон. Португалецът води Рома, но според „Дейли Мейл“ планира да напусне клуба заради липса на средства за трансфери. Вестникът твърди, че идеалният сценарий за Моуриньо е да се завърне отново в Челси. Португалецът води тима два пъти – от 2004 до 2007 г. и след това от 2013 до 2015. Той изведе „сините“ до общо три титли във Висшата лига – през сезон 2004/05, 2005/06 и 2014/15.

„Дейли Мейл“ твърди, че представители на Моуриньо вече са се свързали с Челси и са казали, че португалецът е готов отново да води тима. Засега обаче шефовете на „сините“ планират да задържат Греъм Потър, когото назначиха на мястото на Томас Тухел в началото на сезона. 

Съпругата и децата на Моуриньо все още живеят в Лондон, а той предпочита да работи във Висшата лига. Освен Челси, Специалния е водил още Манчестър Юнайтед и Тотнъм. 

Миналия сезон Моуриньо изведе Рома до титлата в Лигата на конференциите. Тимът е пети в класирането в Серия А в момента, но няма шанс за битката за титлата, а клубът не осигурява допълнителни средства за привличане на нови футболисти.