0

Т реньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви, че е бил провокиран и заради това бе изгонен с червен картон в мача срещу Кремонезе, загубен от тима му с 1:2. Португалецът обвини четвъртия съдия и каза, че обмисля да предприеме съдебни действия срещу него. Кремонезе беше без победа в Серия А този сезон.
Моуриньо беше изгонен в началото на второто полувреме от съдията Марко Пичинини заради бурна реакция. Оказа се, че Специалния се е вбесил на четвъртия съдия.

„За първи път в кариерата ми съдия ми говори по такъв неоправдан начин. Аз съм емоционален, но не съм луд. Имах такава реакция, защото нещо се случи. Ще видя дали мога да предприема съдебни действия. Пичинини ми даде червен картон, защото четвъртият съдия му каза. Но четвъртият съдия нямаше честност, за да каже и какво каза на мен, как се отнесе с мен и какво провокира моята реакция“, каза Моуриньо, за когото това е трето изгонване от началото на сезона.

Рома е на пето място в класирането с 44 точки, с една зад четвъртия Лацио. Кремонезе пък се изкачи на 19-о място след първата си победа за сезона.

„Не заслужавахме да загубим. Извинението с умора не съществува. Отговорността е наша, липсата на интензитет, на желание да затворим мача веднага. Платихме твърде висока цена, не заслужавахме да спечелим, но не заслужавахме и да загубим“, каза още Моуриньо.

Заради наказанието си той няма да бъде на пейката на Рома в следващия мач - домакинството на Ювентус в неделя. "Старата госпожа" спечели с 4:2 градското дерби срещу Торино във вторник и вече е на седмо място с 35 точки. Тимът е с 15 отнети точки заради съмнителни според италианската федерация трансфери, а вчера подаде официална жалба срещу това наказание.