0

Л евски не заслужаваше да загуби, но футболът е игра на грешки и "сините" ги допуснаха, заяви старши треньорът Станимир Стоилов след поражението с дузпи срещу Хамрун Спартанс. Той добави, че приказните 8-9 месеца са приключили и е време работата да започне отново.
"Имахме всичко в нашите ръце - положения, ситуации и изравнителен гол след края на редовното време. Допуснахме две елементарни грешки и според мен затова се обърна мачът. 

Хамрун е сериозен отбор, но не заслужавахме да загубим. Когато допуснеш грешки обаче, в атака и в защита, това се случва. Дузпите са лотария, но според мен трябваше да спечелим", каза Стоилов за Диема спорт.

"Прескочихме етапи в развитието ни и това ще бъде обеца на ухото ни. Пропуснахме още в първата минута 100-процентов гол и допуснахме две грешки, които отбор като Левски не може да си позволи.

"Този отбор има много да учи, гради и добавя към класа. Клубът записа приказни 8-9 месеца и бе време те да свършат, за да започнем отново да работим. Отборът е крехък".

Колегата му от Хамрун Бранко Нишевич изтъкна, че подготовката за реванша в София не е била трудна, защото отборът му не е имал какво да губи. "Левски е страхотен отбор, но си има и своите слабости, а Хамрун се възползва от тях", заяви 50-годишният сръбски треньор.

"Не беше много трудно да се подготвим, тъй като нямахме какво да губим. Левски е страхотен, агресивен отбор, но си има и своите слабости. При тази невероятна атмосфера бе фантастично да играем и си казахме, че излизаме, за да се насладим", заяви той в интервю за Диема Спорт.

"В предния двубой бе 0:0 20 секунди преди края, а във Вселената трябва да има баланс. Оставям шегата настрана - показахме характер, който бе нужен за победата.

"Тренирахме много дузпи, тъй като в първия и втория кръг мачовете бяха на кантар. Това пак опира до характера и да бъдеш спокоен. Не сме свикнали да играем при такава атмосфера, така че това е добро постижение за нас".