0

Н овият старши треньор на турския втородивизионен футболен тим Гьозтепе - Станимир Стоилов, заяви при официалното си представяне, че целта пред отбора е спечелване на промоция за елита. Мъри за втори път идва в турския футбол - като футболист през 1992-93 той носеше екипа на истанбулския Фенербахче.

Стоилов вчера подписа договор за следващите 2,5 години с "жълто-червените", които заемат шестото място в класирането, на 6 точки от второто място и на 10 от първото, които дават директно право за изкачване в Суперлигата.

"Много съм щастлив, че ставам част от този проект. Целта ни е да спечелим промоция за Суперлигата“, каза той.

„Мисля, че разполагаме с един от най-силните отбори във втория ешелон. Нямаме никакви извинения и трябва да работим много здраво всеки ден, за да намерим решение на проблемите, които имаме в момента. 

Ще се опитаме да го направим, да излизаме на терена и да печелим всеки мач. Това ще ни вкара в Суперлигата. 

Не виждам причина да не успеем. Не искам срещите ни за завършват 0:0. Ще направим много промени, ще опитаме да се подобрим във всички аспекти, но всичко това ще го направим постепенно",  каза още българският специалист, чиито чуждестранни ангажименти досега го отвеждаха в Кипър - Анортозис, и Казахстан - Астана и националния отбор на страната.