0

Л ивърпул пак вкара четири гола, но хората на Юрген Клоп стават все по-добри, след като този път не допуснаха нито един. Жертва бяха "лисиците" от Лестър в пореден приятелски мач за двата тима, който се игра в Сингапур. Попаденията за мърсисайдци отбелязаха Дарвин Нунес (30'), Боби Кларк (35'), Диого Жота (38') и Бен Доук (64'). Така тимът на Клоп вкара в трети пореден приятелски мач четири попадения, след като победи преди това с 4:2 Карлсруе и завърши 4:4 с Гройтер Фюрт.

Ливърпул откри в 29-ата минута. Дарвин Нунес се разписа. Алексис Мак Алистър подаде към Диого Жота в наказателното поле, а португалецът стреля ниско по тревата. Вратарят на Лестър спаси първоначално, но сервира топката на крака на Нунес, който я вкара в опразнената врата. "Червените" повишиха преднината си на 2 гола в 36-ата минута. Салах се оказа в наказателното поле и подаде към 18-годишния Боби Кларк, който бе около точката за дузпа. Младокът стреля хладнокръвно в далечния ъгъл и направи резултата 2:0 за мърсисайдците.

Възпитаниците на Юрген Клоп вкараха и трети гол преди почивката – в 38-ата минута, а Салах отново бе асистент. Египтянинът центрира към Жота, който с глава отбеляза в мрежата на Хермансен. Едно от най-интересните положения в мача дойде в 62-ата минута. Новото попълнение на Ливърпул Доминик Собослай видя излезлия извън наказателното си поле Мадс Хермансен, опитвайки се да го прехвърли от центъра. Ударът обаче се оказа с една идея по-слаб от нужното и стражът спаси с глава, изчиствайки топката в корнер.

В 64-ата мърсисайдците отново отбелязаха. Собослай центрира от корнер на главата на Матип, който отклони топката на втора греда, където се намираше друг младок – 17-годишният Бен Доак.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX