0

Н ационалният вратар Димитър Митов бе титуляр за Абърдийн при победата с 4:0 у дома срещу четвъртодивизионния Спартанс в четвъртфинал от турнира за купата на Лигата в Шотландия.

27-годишният страж от Монтана остана на терена през всичките 90 минути на 7-ия пореден успех на „доновете” във всички турнири и свой 4-ти мач от началото на сезона с чиста мрежа.

Бившият тим на героите от САЩ’94 Илиян Киряков и Цанко Цветанов, който достигна до финала в турнира през миналия сезон, поведе след близо четвърт час игра с попадение на сенегалеца Папе Хабиб Гейе, а минута преди почивката Кевин Нисбет направи 2:0.

Лейтън Кларксън в 46-ата минута също вкара на отбора от столицата Единбург. Крайното 4:0 беше оформено от словенеца Естер Соклер в 72-рата.  

По същото време за полуфиналите в турнира се класира Рейнджърс. Носителят на трофея от миналия сезон победи лесно с 3:0 у дома ФК Дънди. По-рано място в Г-4 намери и Мъдъруел след 2:1 над Дънди Юнайтед. В неделя (22 септември) е последният четвъртфинал  между Селтик и Фолкърк.