0

И нтер стана шампион на Италия по най-сладкия начин! "Нерадзурите" триумфираха със Скудетото за 20-ти път в своята история след успех с 2:1 над големия враг Милан в градското дерби!

Дербито бе много напрегнато! Още в шестата минута на дербито се стигна до грозни сцени, които съдията Андреа Коломбо бързо успя да тушира. Интер обаче бе по-концентриран и поведе с 1:0 в 18-ата минута. Бенжамен Павар центрира от корнер в наказателното поле на Милан, топката се удари в гърба на Тео Ернандес и след това отблизо Франческо Ачерби, който бе оставен непокрит с глава вкара топката във вратата на Майк Менян.

Интер поведе с 2:0 в 48-ата минута. Маркус Тюрам отново надигра Фикайо Томори, след което с удар от границата на наказателното поле на Милан вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Майк Менян. Милан върна интригата в мача в 80-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Инрер, Рафаел Леао с глава продължи към Габия, който стреля с глава, но Ян Зомер спаси, а след това топката срещна левия страничен стълб на вратата на Интер. След това Фикайо Томори бе най-добре пласиран и довкара топката във вратата на „нерадзурите“ за 1:2.

В добавеното време футболистите на двата отбора изпуснаха нервите си и създадоха работа за съдията Андреа Коломбо. Първо в четвъртата минута на добавеното време на двубоя Тео Ернандес се спречка с Давиде Фратези, а след това се намеси и Дензъл Дъмфрис. Между Ернандес и Дъмфрис се стигна до сериозна разправия, която бе завършена с по един червен картон за двамата играчи. Милан завърши дербито с девет човека, след като в седмата минута на добавеното време на мача Давиде Калабрия удари Давиде Фратези и Коломбо го изгони с директен червен картон.