0

Б арселона вече се задейства за обновяването на своя стадион „Камп Ноу“, по тази причина и  клубът уведоми испанската футболна федерация, че ще играе домакинските си мачове на Олимпийския стадион „Монджуик“ през следващия сезон. 

Сега федерацията трябва да уведоми УЕФА, с оглед на ангажиментите на каталунците в евротурнирите, съобщи агенция ЕФЕ.

Миналото лято каталунският клуб и градският съвет на Барселона вече обявиха, че през сезон 2023-24 отборът ще се премести на „Монджуик“, за да може през това време да се свършат дейностите на „Камп Ноу“.

Ако има зелена светлина за всичко, клубът ще започне ремоделирането това лято. Очаква се преместването на олимпийския стадион „Монтжуик“ да приключи през ноември 2024 г. 
Следователно, то засяга и началото на сезон 2024-25.

Барселона преговаря за споразумение за финансиране от около 1,5 милиарда евро с различни инвестиционни фондове за извършване на работите по т. Нар. проект Espai Barça, проекта за реконструкция на „Spotify Камп Ноу“  и околностите му.

Ако заемът бъде получен, Барселона ще започне ремоделирането на „Spotify Камп Ноу“ това лято, което ще принуди първия отбор да играе домакинските си мачове на олимпийския стадион Lluís Companys до ноември 2024 г., когато е планирано да се върне у дома.