0

А социацията на футболистите в американската Мейджър Лийг Сокър разкри заплатите на играчите в традиционния си годишен отчет. Очаквано една от най-големите звезди в световния футбол – Лионел Меси, прибира най-тлъстия пай, а цифрите са наистина впечатляващи.

МЛС изплаща на годишна база компенсация на всеки футболист в първенството, а сумата, която Меси прибира е зашеметяващите 20,4 млн. долара. Само за сравнение, това е двойно повече от заплатите на всички играчи в отбора на Орландо и повече от тези на всички други клубове в Лигата, освен три.

Основната заплата на Меси в Интер Маями възлиза на 12 млн. долара, като към тази сума се добавят 20 445 667 долара компенсация от МЛС. В нея не са включени парите от допълнителни споразумения на играта, както и различните бонуси, които получава в клуба на Дейвид Бекъм.

Сред най-високите компенсации са още тези на Лоренцо Инсиние (Торонто ФК) – 15,4 млн. долара, Джердан Шакири (Чикаго) – 8,1 млн. долара и Хавиер Ернандес (ЛА Галъкси) – 7,4 млн. долара и др.

Очаквано Интер Маями е клубът, който получава най-сериозна сума от МЛС – 39,4 млн. долара, следван от Торонто (32,3 млн. долара), ЛА Галъкси (25 млн. долара) и Лос Анджелис ФК (20,8 млн. Долара), пише gong.bg.