0

Н осителят на Златната топка за 2022 г. Карим Бензема зачеркна мнозинството от националите на Франция, като реши да не ги следва повече в Инстаграм. Изключение нападателят на Реал Мадрид направи само за петима – сред тях двама от съотборниците му от „Бернабеу“ (Чуамени и Камавинга|, плюс Мбапе, Варан и М. Тюрам, съобщи „Екип“.

Те са единствените петима от тези, играли на световното първенство в Катар под ръководството на Дешан, които Карим все още следи, както и официалния профил на френския отбор. Бензема не срещна подкрепа в отбора, когато отсъстваше заради контузия, в медиите се появиха информации, че повечето му съотборници изразили задоволство, че той липсва в съблекалнята.

Преди няколко дни Карим обяви със съобщение в социалните мрежи, че напуска националния отбор на Франция. „Направих усилията и грешките, които бяха необходими, за да бъда там, където съм днес, и се гордея с това! Написах моята история и нашата приключва“, написа нападателят.

Бензема напусна френския отбор поради контузия на 20 ноември, два дни преди първия мач срещу Австралия, като никога не е имало план за неговото връщане в лагера, ако се възстанови, според L' Equipe. 

Освен това френският вестник увери, че връзката между нападателя на Реал Мадрид и треньора Дешан отново е прекъсната. 

Бензема, който обяви решението си да напусне Les Bleus на 35-ия си рожден ден, е с 97 изиграни мача за Франция, 37 гола и една титла, Лигата на нациите 2021.