0

Р ъководството на ФК Краснодар се е отказало от намерението си да привлече капитана на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов от Лудогорец, съобщава "Спорт Експрес".

От руския футболен клуб бяха в контакт с нападателя от повече от месец, но са преценили, че Десподов не проявява особен интерес за финализиране на трансфера и умишлено проточва преговорния процес, посочва изданието.

При евентуален трансфер в руското първенство нападателят автоматично отписваше участие в европейските клубни турнири, от които са отрязани клубовете от Руската федерация заради войната в Украйна.


 

26-годишният българин играе в Лудогорец от лятото на 2021 година, когато премина в състава от италианския Каляри. Той вече записа 125 мача с 38 гола и 55 асистенции за разградчани, с които има договор до края на сезона.

Преди няколко дни Десподов призна за оферта от ФК Краснодар, но не пожела да я коментира по-конкретно, като единствено заяви, че желанието му е отново да заиграе в чужбина и то още от тази есен.
 
Според неофициална информация от руския клуб са били готови да дадат около 6 милиона евро за нападателя.