0

В очакване на официалното потвърждение от организаторите на анкетата за Златната топка от „Франс футбол“ зачестяват съобщенията за сигурната осма победа на Лео Меси.

Христо Стоичков заяви, че нападателят на Интер Маями Лионел Меси заслужава да получи „Златната топка“ за изминалата година. Победителят ще стане официално обявен в понеделник вечерта, 7-кратният победител Меси е непоклатим фаворит.

„Меси спечели осем поредни мача (с Интер Маями) преди контузията си, не можете да си представите какво влияние имаше върху МЛС. Той е легенда и заслужава тази Златна топка“, заяви Стоичков пред Onda Cero.

И добре информираният колега на Стоичков - италианският спортен журналист Фабрицио Романо, потвърди, че Лео Меси ще е победителят.

В туит той съобщи: „Очаква се Лео Меси да спечели Златната топка за 2023 г. Наясно съм, че всички индикации трябва да бъдат потвърдени (официално), но Меси отново ще бъде крайният победител. Официалното решение ще бъде обявено в понеделник вечер в Париж. Това ще бъде историческата 8-ма Златна топка за Меси. „

Меси стана световен шампион с Аржентина на Мондиал 2022 в Катар. На финала на турнира аржентинците победиха Франция (3:3, 4:2 след дузпи).

Лионел Меси подписа договор с Интер Маями това лято. Аржентинецът изигра 14 мача за отбора на МЛС, вкара 11 гола и направи 5 асистенции.