0

А ржентина записа трета поредна победа в своята група "А" на Копа Америка и завърши с пълен актив. Световните шампиони надиграха с 2:0 състава на Перу, а отново героят за тях бе Лаутаро Мартинес, който отбеляза и двата гола в 47-ата и 86-ата минута. "Албиселесте" играха без контузената си звезда Лионел Меси, но това не им попречи да се разправят с пореден съперник.

"Гаучосите" имаха инициативата почти през цялото време на мача и повече търсеха гола, но направиха и доста пропуски.

В 26-ата минута Леандро Паредес стреля от фаул, но ударът му бе спасен. След това в 44-тата минута Джовани Ло Селсо притесни стража на съперника с изстрел от движение, но отново Педро Хайесе бе на мястото си, а след това и Алехаднро Гарначо стреля над вратата.

В началото на втората част резултатът все пак бе открит. В 47-ата минута Анхел Ди Мария с прекрасен извеждащ пас намери Лаутаро Мартинес, който останал очи в очи с вратаря елегантно го прехвърли за 1:0.

След това в 56-ата минута Николас Таляфико отбеляза, но попадението му не бе зачетено заради засада.

В 70-ата минута Аржентина получи и дузпа в своя полза за игра с ръка на футболист на Перу, но Леандро Паредес стреля в гредата.

В 86-ата минута "албиселесте" все пак удвоиха преднината си. Отново Лаутаро Мартинес изскочи очи в очи с вратаря и отново копна топката над плонжа му за 2:0. Преди това обаче имаше сериозни съмнения, че нападателя извърши нарушение, изблъсквайки с ръка Алдо Корсо, но след разглеждане с ВАР съдиите решиха, че голът е редовен, което много ядоса перуанците.

В последната минута на редовното време Перу пропусна страхотен шанс да върне интригата, като изстрел с глава на Франко Санелато се отби от гредата.

В крайна сметка Аржентина се поздрави с победата и с актив от 9 точки спечели категорично групата си, като не допусна и гол в трите си мача. "Гаучосите" ще се изправят на 1/4-финала срещу втория в група "В", като това ще бъде някой измежду Еквадор и Мексико, които утре ще излязат в пряк сблъсък за второто място. Перу пък завършва с 1 спечелена точка на последната позиция в групата и ще трябва да си събере багажа.