0

С тарши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа заяви, че е изключено да бъде подценен утрешния съперник Шамрок Роувърс, въпреки победата с 3:0 в първия мач от втория квалификационен кръг в Шампионската лига. Ревашът е във вторник от 22.00 часа българско време.

"Казах го още след първата среща, няма начин да ги подценим. Излизаме с голям респект, защото знам много добре, че ни очаква напълно различен мач. Знам много добре какви ще бъдат разликите между мачовете в Разград и в Ирландия. Ние сме тим, който иска да печели във всеки мач. Не си правим илюзии, искаме да изградим този манталитет", каза Шимунджа.

Всеки един отбор може да има проблеми, каза словенецът по повод равенството на Шамрок Роувърс 1:1 у дома със скромния местен тим Дрохида Юнайтед.

„Ето, ние направихме пет промени в стартове състав срещу ЦСКА 1948 и искахме да спечелим, но не се случи. Имахме четири шанса в мача, за да го решим, но не успяхме. Важното е, че успяхме да излезем от ситуацията, не се предадохме. Ако трябва да бъда честен, и двата отбора заслужаваха да вземат нещо от срещата, както и се случи", обясни още Анте Шимунджа.

Полузащитникът Доминик Янков тренира наравно с отбора от няколко дни, но за да бъде използван на "Тала Стейдиъм" ще трябва да се произнесе и медицинският щаб на клуба. Със сигурност срещата пропуска Клод Гонсалвеш, обясни словенският специалист.

„Доминик Янков е с нас, той може да тренира. Очаквам зелена светлина от лекарите, които трябва да ми кажат мога ли да го използвам и колко. Само Гонзалвеш със сигурност няма да играе, разясни Шимунджа какви са здравословните проблеми при отпътуването на отбора.