0

Ф утболната федерация на Нидерландия ще направи смел опит да назначи Пеп Гуардиола за национален селекционер, твърди шокиращо “Дейли Мейл”. Тя вече е подготвила оферта за специалиста, ако той реши да напусне Манчестър Сити след изтичането на договора му през лятото на 2023 година.

В голямото дерби на Нидерландия Аякс си върна първото място, след като победи с 2:1 като гост ПСВ Айндховен. Грандът от Амстердам поведе преди почивката с гол Браян Броби, който се разписа с глава в 34-ата минута, но веднага след гола бе сменен заради контузия. Марио Гьотце изравни в началото на второто полувреме и мачът клонеше към равен, за да дойде 74-ата минута, когато Нусаир Мазрауи се разписа с красив изстрел. Голът обаче бе дискусионен, защото в началото на атаката изглеждаше, че Дейли Блинд е играл с топката, след като тя е напуснала очертанията на терена. Страничният съдия и ВАР след това отсъдиха, че това не е така и в крайна сметка голът бе зачетен.

„Дайте им купата направо. Днес всяко влизане, което беше 50:50 свирено за тях. Свикнах с това още след шестия кръг“, бесен след мача беше треньорът на ПСВ Роджър Шмид.