0

К ристиано Роналдо не може все още да играя за новия си отбор Ал-Насър, тъй като саудитският клуб е запълни квотата си за чуждестранни футболисти, признаха от ръководството пред АФП.

37-годишният португалец искаше да играе колкото е възможно по-скоро и бе предвидено да дебютира в мача срещу Ал Тае, който удобно бе отложен от четвъртък за петък. Тъй като Роналдо е деветият чужденец в редиците на клуба, той трябва да изчака освобождаването на някого, тъй като саудитската федерация разрешава максимум по осем на отбор.

"Ал-Насър не го е картотекирал още, тъй като няма свободно място за чужденец", декларира пред агенцията шеф на клуба, който обаче запази анонимност, тъй като разкри, че не му е позволено да говори пред медиите.

"Един чужденец трябва да напусне, за да запишем Роналдо. Това ще стане или с трансфер, или с разтрогване на договора по взаимно съгласие", уточни ръководителят, цитиран и от БТА.

Между чужденците фигурират колумбийският вратар Давид Оспина, бразилският халф Луис Густаво и нападателите Андерсон Талиска и Венсан Абубакар.

Според саудитските медии узбекският халф Ялалудин Машарипов най-вероятно ще отстъпи мястото си на петкратния носител на "Златната топка".

"Има преговори за продажба на наш играч, но още не са във финалната си фаза", призна друг ръководител на Ал-Насър.

Шефовете на клуба не искат да коментират наказанието от 2 мача, наложено на Роналдо за това, че е счупил телефон на фен след мача с Евертън. Тази санкция, наложена от Футболната асоциация на Англия, трябва да е валидна във всяка страна и първенство.